Utbildningsfilmer

Något som du vill lära dig mer om? Ta en titt på filmerna här nedan och se om du hittar något som passar. För filmer avsedda för medlemmar och förtroendevalda, behövs inloggning via BankId.

Utbildningsfilmer.

Välkommen till Försvarsförbundet
Funderar du att bli medlem i Försvarsförbundet? Då är denna film för dig. Här får du information om oss och varför just du ska gå med.

Platsombud
Att vara platsombud är ett bra första steg in i föreningens verksamhet. Som platsombud är du allra närmast medlemmar och finns där som stöd för dem. Här får du veta mer om vad rollen som platsombud innebär och vilka ansvarsområden som ingår.

Att vara förtroendevald
Som förtroendevald arbetar du för medlemmarna och representerar dem gentemot arbetsgivaren. I denna film får du veta mer om vad som ingår i uppdraget och varför det är så viktigt med förtroendevalda.

Lönesättande samtal (medlem)
I ditt lönesättande samtal diskuterar du och din chef sambandet mellan din lön och ditt bidrag till verksamheten. Här går vi igenom upplägg och vad som är viktigt att tänka på under ditt samtal.

RMS (förtroendevald)
I RMS: en (Regional medlemsservice) kan föreningen själv administrera sina medlemmar, exempelvis uppdatera medlemsuppgifter, ta ut medlemslistor och göra utskick. Här får du som förtroendevald en genomgång i verktyget.

Listförhandling (förtroendevald)
Vill du veta mer om hur listförhandling går till? Då ska du titta på denna film som ger dig en närmare förklaring.