Försvarbart nr 2 2023

Idag släpps det senaste numret av Försvarbart. Här kan du bl.a. läsa om det arbete som pågår för att försvarsmyndigheterna ska vara redo att kliva in i Nato. Vi tittar även närmare på resultaten av förra årets medarbetarundersökning som visar att Försvarsmaktens personal är under hård press.

Försvarbart 2 Mini (9).

Innehåll:

 • Hårt pressad personal på Försvarsmakten
  Arbetsbelastningen har ökat för Försvarsmaktens personal - men man är för få, möjligheterna till återhämtning är för dåliga och det administrativa stödet otillräckligt. Det visar senaste upplagan av medarbetarundersökningen FM Vind.

 • Svenskt försvar gör sig redo för Nato
  Finland har välkomnats som medlem i Nato, men bland försvarsmyndigheterna återstår flera utmaningar, som informationsflöden, sekretess och personal.

 • Hur skapar vi effektiva team på våra arbetsplatser?
  Vi har träffat Annika Lantz Friedrich, professor i arbets- och organisationspsykologi, som menar att det största ansvaret ligger hos arbetsgivaren men det finns även saker som du som medarbetare kan göra för att få det att fungera.

 • Så fixar du löneförhandlingen
  Som förtroendevald representerar du förbundets medlemmar gentemot arbetsgivaren. Här får du redskap som gör dig tryggare i rollen.


Du hittar tidningen här