Avsluta medlemskapet

Vi hoppas att du är nöjd med ditt medlemskap i Försvarsförbundet och de förmåner som medlemskapet för med sig.

Funderar du ändå på att lämna oss vill vi uppmärksamma dig på vad som också kommer att upphöra när du inte längre är medlem.

1. Ingen facklig rådgivning och stöd

Du kommer inte att ha tillgång till facklig rådgivning och hjälp via förbundets förtroendevalda och ombudsmän. Om du skulle råka ut för något på arbetet kan vi inte hjälpa dig, även om du väljer att bli medlem igen efter att händelsen inträffat. Om du anlitar juridisk hjälp motsvarar timpriset ungefär en årsavgift till förbundet.

2. Vi kan din arbetsplats

Försvarsförbundet är det fackförbund som är specialiserat på försvarsnära arbetsplatser. Vi arbetar endast med dessa myndigheter, vilket gör att vi är experter på din arbetsplats och dina avtal. Du får alltså bäst stöd när du behöver det. Försvarsförbundet ingår i förhandlingsorganisationen OFR med 570 000 medlemmar som gör oss starka tillsammans.

3. Försäkringar och bankförmåner upphör

Som medlem får du förmånliga erbjudanden på bland annat försäkringar samt bolån och medlemslån, vilka upphör när du avslutar ditt medlemskap. Innan du begär utträde kan det vara värt att se hur mycket du kan tjäna genom dessa förmåner. Du kanske till och med tjänar in medlemsavgiften!

4. Din prenumeration på medlemstidningen upphör

Tidningen som tar dig med på intressanta reportage från olika orter och verksamheter runt om i Sverige. Du får också ta del av olika områden, som till exempel lön och arbetsmiljö samt aktuella nyheter och information som kan gälla ditt medlemskap.

Går du i pension?

Du vet väl att du kan vara kvar som pensionärsmedlem och behålla förmånliga försäkringar? Läs mer om pensionärsmedlemskap

Vill du ändå avsluta ditt medlemskap?

Blankett för begäran om utträde skickas in till kansliet per post eller inskannat via mejl: medlem(at)forsvarsforbundet.se

Blanketten hittar du längre ned på sidan (kräver inloggning). Du kan även få blanketten av din förening.

Observera att vi inte hanterar utträden per telefon.

Uppsägningstid
Utträde beviljas tidigast nästkommande månadsskifte från det datum blanketten kommit Försvarsförbundet tillhanda.

Tänk på att ditt utträde inte innebär att ditt eventuella medlemskap i a-kassan avslutas. Önskar du gå ur a-kassan är det viktigt att du kontaktar dem.

Begäran om utträde

Här hittar du som är medlem blankett för utträde ur förbundet. (Logga in med BankID).