Varför Försvarsförbundet?

I ditt medlemskap i Försvarsförbundet får du stöd i arbetslivet, fina förmåner och utgör tillsammans med övriga medlemmar en stark röst på arbetsplatsen.

Välkommen till oss!

Vi ser till att du har det bra på jobbet

Vi finns nära dig och vet vad som händer där du arbetar. Som medlem ingår du i en förening som har representanter på många av våra medlemmars arbetsplatser. De har stor erfarenhet och kunskap om de frågor som är viktiga för dig och dina kollegor.

Om våra föreningar

Du kan snabbt komma i kontakt med rätt person, oavsett om det är din förening eller kansliet du vill ha kontakt med. Vi lägger stor vikt vid att vara en nära och effektiv organisation med snabba besluts- och informationsvägar.

Här hittar du kontaktuppgifter till oss

Tofta 07 Beskuren3.

Foto: Sören Andersson

Vi är experter på försvaret och försvarsnära arbetsplatser

Samtliga av våra medlemmar arbetar i försvaret eller försvarsnära myndigheter. Vi har gedigen erfarenhet och kunskap om dessa myndigheter och arbetsplatser. Därför är vi helt övertygade om att vi bättre än något annat förbund kan ta vara på dina intressen och de frågor som är viktiga för dig och dina kollegor. 

Läs mer om oss och vilka myndigheter vi finns på

Vi har tecknat kollektivavtalen

Det är viktigt att du är med i det fackförbund som har tecknat kollektivavtalen på din arbetsplats. På våra medlemmars arbetsplatser är vi det TCO-förbund som har tecknat kollektivavtalen med arbetsgivaren. Vi kan därför ge dig rätt stöd och hjälp.

Andra fackförbund i TCO (exempelvis Unionen och Fackförbundet ST) som inte har tecknat kollektivavtalen på våra medlemmars arbetsplatser, har därmed inte samma möjlighet att hjälpa dig om du får problem på din arbetsplats.

Det gör kollektivavtalen för dig

Om att byta fackförbund

Behåll din inkomstförsäkring utan dubbla kostnader

Som statligt anställd behöver du ingen inkomstförsäkring eftersom du efter 12 månaders anställning omfattas av Omställningsavtalet. Fram till dess kan du vara medlem hos oss utan kostnad.

Så behåller du inkomstförsäkringen utan dubbla kostnader

Andra förmåner

Utöver stöd och hjälp får du också många andra förmåner, till exempel:

  • Förmånliga försäkringar och medlemslån
  • Rabatt på resor och hotell
  • Medlemstidningen Försvarbart 4 gånger per år
  • De tre första månaderna gratis

Läs mer om våra medlemsförmåner

Vi skyddar dina personuppgifter

Försvarsförbundet säkerställer att dina personuppgifter är skyddade hos oss och att behandlingen av dessa sker i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter

Försvarsförbundet - en trygghet för dig som anställd.