Pensionärsmedlem

Vi hoppas att du vill fortsätta att vara medlem hos oss efter att du gått i pension. För endast 300 kronor om året behåller du många förmåner.

Pensionär.

Ansök om pensionärsmedlemskap

För att vara pensionärsmedlem hos oss ska du ha slutat arbeta helt och gått i pension.

Ansök om pensionärsmedlemskap genom att fylla i blanketten och skicka till oss. Antingen mejlar du den ifylld till medlem(at)forsvarsforbundet.se eller skickar med vanlig post till Försvarsförbundet, Box 5328, 102 47 Stockholm.

Du kan också ringa in till kansliet och bestyrka din identitet med BankID för att ansöka om pensionärsmedlemskap.

Broschyr för dig som pensionärsmedlem (pdf)

Blankett ansökan om pensionärsmedlemskap (pdf)

Det får du som pensionärsmedlem:

Du behåller dina medlemsförsäkringar i Folksam

En av de vanligaste orsakerna till att våra medlemmar fortsätter att vara medlemmar även när de går i pension är de förmånliga medlemsförsäkringarna hos Folksam. Läs mer om medlemsförsäkringarna i Folksam.

När du fyller 66 år förändras dina medlemsförsäkringar. När det är aktuellt för dig får du mer information från Folksam. Arbetar du längre kan du behålla dina medlemsförsäkringar oförändrade (till och med du fyller 69). Kontakta då Folksam på telefon 0612-850 70.

Läs mer om våra medlemsförsäkringar

Du behåller övriga medlemsförmåner

Som pensionärsmedlem fortsätter du att få medlemstidningen Försvarbart 4 gånger per år och har också tillgång till övriga medlemsförmåner du hade som medlem.

Läs om våra medlemsförmåner

Du betalar en låg medlemsavgift

Som pensionärsmedlem betalar du 300 kronor per år. Avgiften betalas som en engångssumma en gång om året. Vi skickar en faktura till dig men det går också bra att betala via autogiro eller e-faktura. Ansökan görs direkt hos din internetbank.

Läs mer om våra olika betalsätt

Vi kan däremot inte företräda dig när du inte längre har en anställning.

Digital föreläsning med Folksam