Hoppa till huvudinnehåll

Avsluta medlemskapet

V i hoppas att du är nöjd med ditt medlemskap i Försvarsförbundet och de förmåner som medlemskapet för med sig. Om du trots detta funderar på att lämna oss vill vi uppmärksamma dig på vad som också kommer att upphöra när du inte längre är medlem.

1. Ingen facklig rådgivning och stöd

Du kommer inte att ha tillgång till facklig rådgivning och hjälp via förbundets förtroendevalda och ombudsmän. Om du skulle råka ut för något på arbetet kan vi inte hjälpa dig, även om du väljer att bli medlem igen efter att händelsen inträffat. Om du anlitar juridisk hjälp motsvarar timpriset ungefär en årsavgift till förbundet.

2. Vi kan din arbetsplats

Försvarsförbundet är det fackförbund som är specialiserat på försvarsnära arbetsplatser. Vi arbetar endast med dessa myndigheter, vilket gör att vi är experter på din arbetsplats och dina avtal. Du får alltså bäst stöd när du behöver det. Försvarsförbundet ingår i förhandlingsorganisationen OFR med 570 000 medlemmar som gör oss starka tillsammans.

3. Valfriheten försvinner vid löneförhandling

Försvarsförbundet är det enda fackförbund som låter dig välja mellan traditionell facklig förhandling eller lönesättande samtal. Om du inte är medlem hos oss eller är medlem i ett annat förbund väljer någon annan åt dig.

4. Försäkringar och bankförmåner upphör

Som medlem får du förmånliga erbjudanden på försäkringar, banklån och banktjänster, vilka upphör när du avslutar ditt medlemskap. Innan du begär utträde kan det vara värt att se hur mycket du kan tjäna genom dessa förmåner. Du kanske till och med tjänar in medlemsavgiften! 

5. Din medlemstidning upphör

Tidningen som tar dig med på intressanta reportage från olika orter och verksamheter runt om i Sverige. Du får också ta del av olika områden, som till exempel lön och arbetsmiljö samt aktuella nyheter och information som kan gälla ditt medlemskap

Går du i pension?

Du vet väl att du kan vara kvar som pensionärsmedlem och behålla förmånliga försäkringar? Läs mer om pensionärsmedlemskap här.

Vill du ändå avsluta ditt medlemskap?

Kontakta medlemsregistret, medlem(at)forsvarsforbundet.se. Öppettider tisdag-fredag klockan 9-11, tel: 08-402 40 03.

Tänk på att ditt utträde i förbundet inte automatiskt gör att du går ur din a-kassa. Önskar du gå ur även a-kassan är det viktigt att du kontaktar dem.