Var och en av er bidrar på ert unika sätt


Försvarbart nr 4 2023

Vi befinner oss i en omtumlande tid. När känslan av att ”nu kan det inte bli värre” infinner sig så visar det sig att det kan just det. Oavsett vad som händer i världen behöver vi komma ihåg att det vi gör är betydelsefullt. För det arbete vi gör och det engagemang som ni visar behövs för att vi alla ska få en trygg framtid. Utan ert engagemang, kunskap och stöd, skulle vi inte kunna forma den starka gemenskap och det nätverk som är grundstommen på våra arbetsplatser. Var och en av er bidrar på ert eget unika sätt till att stärka våra arbetsplatser och göra det till en plats där vi kan växa på ett tryggt sätt. 

I det här är det viktigt att ta vara på ljusglimtar och de framsteg vi gör. 
Som en del av OFR/S har vi ett nytt avtal med arbetsgivarverket där vi följer märket med en löneökning på 7,4% över två år.

Semestertillägget höjs till 0,49% och bägge föräldrarna får rätt till ledighet vid besök hos mödravården. Vi är även en del av TCO där Unionen och Finansförbundet har arbetat för att teckna ett kollektivavtal med Klarna vilket dom också lyckades med. 

Apropå ljusglimtar så är det lite dåligt med sol här i Sverige. Mörker och kyla gör att vi håller oss mer inomhus så här års. Men passa på att vara ute i dagsljuset och friska luften för att inhämta ny energi, något som är viktigt för både kropp och knopp. Samtidigt kan jag tycka att det är lite mysigt att få tända lite ljus eller njuta av julbelysning som snart kan sättas upp.

Med det vill jag passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Caroline Nilsson
Förbundsordförande
Försvarsförbundet