Nytt nummer av Försvarbart ute nu!

Idag släpps det senaste numret av Försvarbart. Här kan du bl.a. läsa om det arbete som pågår för att försvarsmyndigheterna ska vara redo att kliva in i Nato. Vi tittar även närmare på resultaten av förra årets medarbetarundersökning som visar att Försvarsmaktens personal är under hård press.

Försvarbart 2 Mini (9).

Innehåll:

 • Hårt pressad personal på Försvarsmakten
  Arbetsbelastningen har ökat för Försvarsmaktenspersonal - men man är för få, möjligheterna till återhämtning är för dåliga och det administrativa stödet otillräckligt. Det visar senaste upplagan av medarbetarundersökningen FM Vind

 • Svenskt försvar gör sig redo för Nato
  Finland har välkomnats som medlem i Nato, men bland försvarsmyndigheterna återstår flera utmaningar, som informationsflöden, sekretess och personal.

 • Hur skapar vi effektiva team på våra arbetsplatser?
  Vi har träffat Annika Lantz Friedrich, professor i arbets- och organisationspsykologi, som menar att det största ansvaret ligger hos arbetsgivaren men det finns även saker som du som medarbetare kan göra för att få det att fungera.

 • Så fixar du löneförhandlingen
  Som förtroendevald representerar du förbundets medlemmar gentemot arbetsgivaren. Här får du redskap som gör dig tryggare i rollen.


Du hittar tidningen här