Nya numret av Försvarbart - nr 3 2022

Nya numret av Försvarbart har landat i medlemmarnas brevlådor. Vi har bland annat träffat Emmie Ulegård, som är huvudskyddsombud vid vid Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum (FMUndSäkC) i Uppsala. 

Försvarbart Nr 3 2022 Webbild V.

Försvarbart nr 3 2022. Omslag: Emmie Ulegård, foto Sören Andersson

I nr 3 2022 kan du bland annat läsa om:

  • Emmie Ulegård är huvudskyddsombud vid Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum (FMUndSäkC) i Uppsala. Hon berättar om sitt uppdrag och varför hon tycker att uppdraget är så viktigt. Du får också tips på vad du kan göra om du är nyfiken på uppdraget.

  • Hur kan växtlighet på jobbet kan göra oss både gladare och kreativare? Vi har träffat forskaren Anna Bengtsson, som menar att till och med en enstaka växt kan göra skillnad.

  • Simon Dahlberg är flygtekniker på JAS 39 Gripen vid F7 i Såtenäs. Han berättar om hur han och hans kollegor har det på jobbet – och hur konkurrensen ser ut från andra arbetsgivare.

  • Den nya visselblåsarlagen och dess krav att bland annat offentliga arbetsgivare med minst 50 anställda från den 17 juli ska ha interna visselblåsarfunktioner på plats. Vi har tagit reda på hur dessa funktioner ser ut på de myndigheter där våra medlemmar arbetar.

Här hittar du tidningen