Försvarbart nr 2 ute nu!

Idag landar ett nytt nummer av Försvarbart i brevlådorna. Här kan du bl.a. läsa om den nystartade föreningen 112 som prioriterar arbetsmiljön. Författaren och föreläsaren Christina Stielli berättar om hur du skapar glädje på jobbet och vikten av att ha en positiv arbetsmiljö. Vi har även pratat med Niclas Berger, överste i flygvapnet, om bristen på flygtekniker.

Trevlig läsning!

Toppbild 112 (2).

Innehåll:

 • Nybildad förening prioriterar arbetsmiljö
  Våren på Uppsala garnison har varit full av förändringar och utmaningar. I den senaste rapporten som släpptes redovisades både missförhållanden och säkerhetsbrister. Det är tydligt att det finns mycket arbete kvar för att förbättra arbetsmiljön för de anställda. Försvarbart har åkt till Uppsala garnison för att träffa nybildade föreningen 112 för att prata om arbetet framåt och om förbättringarna föreningen tänker kämpa för. 
 • Så skapar du glädje på jobbet
  Arbetsglädje kan ofta kännas diffust begrepp. Vad betyder det egentligen? Vi har pratat med Christina Stielli, författare, föreläsare och organisationsutvecklare. Hon berättar att det handlar om att känna sig uppskattad, trivas och ha en positiv arbetsmiljö. Och att det är både chefens och medarbetarnas ansvar att tillsammans skapa denna glädje. 

 • Bristen på flygtekniker blir allt tydligare
  Den Svenska Flygteknikerföreningen (SFF) har länge varnat för en allvarlig brist på utbildade flygtekniker i Sverige, vilket kan påverka flygsäkerheten och samhället negativt. Dessutom väntas många nuvarande flygtekniker gå i pension snart. Vi har intervjuat Niclas Berger, överste i flygvapnet, för att få en insikt i situationen inom Försvarsmakten.

 • TCO:s nätverk för unga förtroendevalda
  Under 2023 identifierade TCO behovet av ett nätverk för yngre förtroendevalda. Målet var att skapa en plattform för erfarenhetsutbyte och strategiska diskussioner, främst baserat på medlemmarnas engagemang. Nu har nätverksträffarna kört igång. Marcus Liberg, en av Försvarsförbundets tre representanter på träffarna, berättar om sitt första intryck av nätverket.

  Du hittar tidningen här