Vara med i Försvarsförbundet som GSS/T?

FRÅGA: Jag arbetar vid sidan av min ordinarie anställning även som soldat på deltid i Försvarsmakten, det vill säga GSS/T. Här kan inte det fackförbund jag tillhör i min ordinarie anställning företräda mig men jag har hört att jag kan vara med i Försvarsförbundet den tid jag arbetar som GSS/T. Stämmer det?

SVAR:  Ja, det stämmer. Det är en bra idé att vara medlem i Försvarsförbundet för att under den tid du arbetar som GSS/T få stöd, hjälp och förmåner. Som tidvis tjänstgöring betalar du endast 70 kronor i månaden. När du ansöker om medlemskap, skicka samtidigt ett mejl till medlem@forsvarsforbundet.se och berätta att du är tidvis anställd. Detta så din avgift justeras. Det är viktigt att du också fortsätter att vara medlem i det fackförbund som du eventuellt tillhör i din ordinarie anställning.

Susanne Bredberg, medlemsregistret