Avslutade tvister

H är kan du läsa om förbundets avslutade tvister.

Här hittar du tvister påkallade tidigast under 2016. Undrar du över tidigare tvister är du välkommen att kontakta oss: info@forsvarsforbundet.se

• Tvist gällande brott mot förtroendemannalagen

Försvarsförbundet påkallade den 26 juni 2017 en tvisteförhandling mot Försvarsmakten gällande brott mot förtroendemannalagen. Tvisten avslutades i enighet 14 november 2017.

• Tvist gällande felaktig löneutbetalning

Försvarsmakten påkallade den 27 september 2017 tvist mot en av förbundets medlemmar gällande felaktig löneutbetalning. Tvisten är avslutad.

• Tvist rörande diskriminering avslutad i oenighet

I februari 2016 påkallade Försvarsförbundet en tvisteförhandling gällande brott mot diskrimineringslagen och samverkansavtalet.

• Tvister gällande löneskulder

Försvarsmakten påkallade den 21 juni 2017 tvist mot två av förbundets medlemmar gällande löneskulder Försvarsmakten ansåg de skulle återbetala. Försvarsförbundet menade att skulderna var preskriberade, något förbundet också fick rätt i och medlemmarnas skulder skrivs nu av.

• Tvist om brott mot diskrimineringslagen

Försvarsförbundet påkallade den 23 februari 2016 tvisteförhandling med Försvarsmakten om brott mot diskrimineringslagen. Tvisten avslutades 22 mars 2016 i oenighet.