Grattis Eva Nordmark - ny arbetsmarknadsminister

T CO:s ordförande Eva Nordmark blir Sveriges nya arbetsmarknadsminister. Det meddelade statsminister Stefan Löfven i dagens regeringsförklaring.

Eva Nordmark har varit TCO:s (Tjänstemännens centralorganisations) ordförande under åren 2011-2019. Innan dess var hon ordförande i fackförbundet Vision (hette då SKTF).

- Försvarsförbundet vill gratulera Eva Nordmark till den nya tjänsten som arbetsmarknadsminister, säger Försvarsförbundets förbundsordförande Håkan Sparr.

– Vi kommer att sakna Eva som ordförande, säger Peter Hellberg på TCO:s hemsida, som från och med nu går in som tillförordnad ordförande för TCO. Samtidigt står TCO sig starkare än någonsin och vi befinner oss i början av en ny kongressperiod med en klart utpekad inriktning av vår verksamhet.

TCO kommer i dagarna kalla till en extrakongress för att förrätta val av ny ordförande.

TCO, Tjänstemännens centralorganisation, samlar idag 13 fackförbund, varav Försvarsförbundet är ett. Totalt har organisationen över 1,4 miljoner medlemmar. Här kan du läsa mer om TCO (länken öppnas i nytt fönster).