Årets förbundsmöte - två intressanta dagar

Å rets förbundsmöte genomfördes 31 maj och 1 juni i Haninge, utanför Stockholm. Dagarna bjöd på val, intressanta föreläsningar och diskussioner.

Dag 1

Förbundsmötets första dag innehöll förutom en del formalia och praktisk information en genomgång av förbundets verksamhetsberättelse och årsredovisning. Ledamöter ur förbundsstyrelsen gick igenom de motioner som kommit in.

Förbundets kommunikatör Anna Jonsson och värvningsansvarig Freddy Tullgren berättade för deltagarna om den uppdaterade och kommunikationspolicyn, förbundet grafiska profil, nytt material, värvning och förbundsveckan.

Utdelning av pris för bästa förbundsvecka 2016 delades ut, där förening 55 drog hem vinsten.

Fyllnadsval av valberedare och arvodeberedning gjordes.

Dagen avslutades med information om logistikutredningen, och ett grupparbete kopplat till detta angående förbundets struktur samt föreningsbidrag.

För de försvarsmaktsföreningar som deltog tillkom det också ett kort pass där förbundets ombudsmän Hans Jonsson och Robert Oidermaa gick igenom Försvarsmaktens nya kollektivavtal.

Dag 2

Andra dagen inleddes med att ombudsman Kristina Heyman, från Finansförbundet, berättade om lönekartläggning.

Senare på dagen föreläste Erik Hallsenius, arbetsmiljöexpert på OFR, om jobb och hälsa i offentlig sektor.

Avslutningsvis fick deltagarna lyssna till Christian Allerman som pratade om Rysslands säkerhetspolitiska utmaningar inom och utom landet.

Utställare under dagarna var OFR, Birka Cruises, avtal24 och Folksam.