Hoppa till huvudinnehåll

Veteran? Delta i undersökning från Lunds Universitet

E n studie genomförs just nu vid Lunds Universitet som en del av en kandidatexamen. Den handlar om stöd efter hemkomst för utlandsveteraner. Vill du delta, läs mer nedan.

Hur ser stödet efter hemkomst ut för er utlandsveteraner?
Är det så att alla de veteraner som känner av psykisk ohälsa och inte sökt hjälp för det, inte vill ha hjälp?
Eller finns det andra anledningar till att det verkar finnas utlandsveteraner som inte mår psykiskt bra som inte sökt professionellt stöd?

Genom att be om era åsikter och tanker om varför det kan finnas veteraner som inte sökt stöd eller hjälp för psykisk ohälsa vill jag försöka besvara frågan varför det kan finnas ett så kallat mörkertal.

För att få ett så tydligt resultat som möjligt på undersökningen behövs Ditt svar och dina erfarenheter som utlandsveteran. Du som mår bättre efter missionen, du som mår sämre efter missionen och du som varken sökt eller fått den hjälp som du vill ha.

Om du klickar på länken nedan kommer du till enkätsidan med mer detaljerad information om undersökningen. När du läst den informationen kan du välja ifall du vill vara med i undersökningen eller inte. Du är helt anonym och genom att klicka på länken förbinder du dig inte till någonting.

Enkäten och mer information hittar du här (öppnas i nytt fönster)

Studien genomförs vid Institutionen för psykologi vid Lunds universitet som en del av en kandidatuppsats av Emma Löfgren, och handledare Mats Dahl, lektor och forskare vid institutionen.

Tack på förhand för ditt intresse.
Vänligen, Emma Löfgren, undersökningsledare.