Särskilda satsningar underskrivna för Försvarsmaktens RALS-avtal

I förra veckan skrevs ”Särskilda satsningar” under, som ingår i Försvarsmaktens RALS-avtal och en del i Försvarsmaktens jämställdhetsarbete.

Särskilda satsningar innebär riktade satsningar mot grupper som förbanden inte klarar att hantera i sin egen RALS-pott, som exempelvis särskilt konkurrensutsatta tjänster eller hela grupper som har för låg lön och behöver höjas.

I årets ”Särskilda satsningar” ingår ”kvinnosatsningar”, som är nytt för i år och är en del i det jämställdhetsarbete Försvarsmakten driver med målet att de anställdas löner senast 2020 ska vara jämlika mellan män och kvinnor (med jämförbara arbetsuppgifter).

- Kvinnosatsningarna kan mycket väl vara en följd av den lönekartläggning som Försvarsförbundet bidrog till att driva fram genom förbundets anmälan av Försvarsmakten till Nämnden mot diskriminering, säger Robert Oidermaa, ombudsman på Försvarsförbundet.