14 fackförbund i gemensamt upprop: Nya skatten gör vår pension ännu lägre

I dagarna publicerades en gemensam debattartikel i Aftonbladet från OFR där man varnar för att den föreslagna finansskatten kan komma att urholka våra tjänstepensioner. En av undertecknarna är Håkan Sparr, ordförande i Försvarsförbundet.

I debattartikeln skriver 14 förbundsordförande vars förbund tillsammans organiserar 545 000 medlemmar bland annat:

"Regeringen överväger att lägga förslag som riskerar att göra tjänstepensionen mindre värd genom att införa en skatt på finansiella tjänster.

Det har inte uppmärksammats att den finansskatt som föreslagits kan komma att drabba våra medlemmars tjänstepensioner. Från fackligt håll finner vi det ologiskt att ytterligare beskatta långsiktigt sparande till pensionen, vare sig sparandet är privat, kollektivavtalat eller utgör allmän pension, det vill säga inkomstpension och premiepension".

Till artikeln på Aftonbladet