Konsekvenser av Försvarsmaktens uppsägning av Rörlighetsavtalet och ÖVA

I fredags sa Försvarsmakten upp två för verksamheten centrala avtal, Rörlighetsavtalet och ÖVA. Förbundet har påbörjat arbetet med att analysera vilka konsekvenser uppsägningarna av avtalen ger.

I fredags informerade vi om att Försvarsmaken samma dag sagt upp två avtal, Rörlighetsavtalet och ÖVA. Avtalen upphör att gälla vid årsskiftet och ersätts av det centrala Villkorsavtalet, om vi inte nått nya avtal innan dess.
Fram till årsskiftet gäller nuvarande avtal oförändrat.

Förbundet har påbörjat arbetet med att analysera vilka konsekvenser uppsägningarna av avtalen ger. Vi har i dagsläget kommit fram till att framför allt följande konsekvenser kommer att påverka förbundets medlemsgrupper från 1 januari, 2017 (om vi inte nya avtal klara innan dess):

• Endagsförrättning (Tjänsteresa utan övernattning, mer än 5 km från arbetsplatsen): Förrättningstillägget på 90 kronor du får om resan är minst 6 timmar försvinner.
  • Flerdygnsförrättning (Tjänsteresa med övernattning, mer än 5 mil från arbetsplats eller bostaden): Du förlorar förrättningstillägget om 165 kronor per dag och erhåller endast traktamente.
  • Restidsersättning: Restidsersättningen på 57 kr/h försvinner.

Aktuella avtal

Här hittar du de avtal som är aktuella, Rörlighetsavtalet, ÖVA samt Villkorsavtalet. Alla finns i pdf-format att hämta hem.

Sidan uppdateras.

Vid frågor, kontakta kansliet på 08-402 40 00 / info@forsvarsforbundet.se.