Semester och beredskap kan inte kombineras

F örsvarsmakten vill på vissa förband kombinera semester med insatsberedskap eller beredskap, något som strider mot semesterlagens grundtanke.

På vissa förband vill Försvarsmakten kombinera semester med insatsberedskap eller beredskap. Detta strider dock mot semesterlagens grundtanke. Denna lag säger att du ska vara ledig när du har semester, något som en sådan kombination inte skulle innebära.

- Grundtanken med semesterlagen är att man ska vara ledig för återhämtning under semestern. Om man har beredskap under semestern innebär det att man är bunden och inte kan släppa tankarna på jobbet -  du är alltså inte ledig. Något som Försvarsförbundet inte kan ställa sig bakom, säger förbundets ombudsman Hans Jonsson.

Om du är drabbad, kontakta förbundskansliet, tfn 08-402 40 00 eller mejla oss: info@forsvarsforbundet.se.