Hoppa till huvudinnehåll

Löneväxla med nya pensionsavtalet

T ack vare det nya pensionsavtalet, PA 16, som Försvarsförbundet skrev under i februari 2016 kommer du att ha möjlighet att löneväxla. Alltså avstå lön som istället betalas in till din pensionsförsäkring. Detta så snart ett avtal är klart på din myndighet.

Löneväxlingen sker i så fall genom en enskild överenskommelse mellan dig och din arbetsgivare. Ett avtal måste alltså först finnas på myndighen. 

Såhär tjänar du på löneväxling

Arbetsgivaren betalar lägre skatt på pensionspremier än på lön och har därför möjlighet att lägga till pengar vid löneväxling. Man brukar räkna med att du får cirka 6 procent extra vid växling, jämfört med om du fått ut pengarna i lön. Det förutsätter dock att du och arbetsgivaren är överens.

Löneväxling är endast förmånligt för dig som tjänar över 8,07 inkomstbelopp, det vill säga en månadslön på 39 900 kronor (2016).
Tjänar du mindre än så påverkar du istället din allmänna pension negativt. Även andra förmåner påverkas så som sjukpenning och föräldrapenning.

Här hamnar pengarna

Det löneväxlade beloppet hamnar i samma försäkring som du valt för din ordinarie tjänstepension, alternativt i Kåpan (traditionell tjänstepensionsförsäkring) om du inte gjort några val. Var noga med att detta står i din och arbetsgivarens överenskommelse.

Du kan löneväxla upp till du fyller 67 år.

Läs mer och se checklista över vad du ska tänka på vid löneväxling i OFR:s informationsblad.

Mer information angående avtal och när dessa finns på din myndighet kommer så snart detta är klart.