Här hittar du Försvarsförbundets nyheter och nyhetsarkiv.

• Nu startar sista stora avtalsrörelsen 2017

Idag växlar vi inom statliga sektorn, förhandlingsorganet OFR/ S, P, O*, yrkande med Arbetsgivarverket. Vi är den sista stora parten på arbetsmarknaden att förhandla om löner och villkor, avtalet berör cirka 100 000 anställda inom staten.

• Om du skadar dig på väg till jobbet ...

Om du skadar dig på väg till eller från arbetet så ersätts inte din eventuella inkomstförlust enligt personskadeavtalet som statsanställda har (PSA). Ett avtal Offentliganställdas förhandlingsråd arbetar för att förbättra.

• Årets förbundsmöte - två intressanta dagar

Årets förbundsmöte genomfördes 31 maj och 1 juni i Haninge, utanför Stockholm. Dagarna bjöd på val, intressanta föreläsningar och diskussioner.

• Försvarsförbundet driver tvist vidare till AD

Förbundet har beslutat att ta en tvist förbundet drivit mot Försvarsmakten för medlems räkning vidare till Arbetsdomstolen, AD.

• TCO presenterar framtidens 99 mäktigaste

TCO presenterar idag framtidens 99 mäktigaste. Listan toppas av en handbollsspelare med civilkurage, en nyckelspelare i ett parti i kraftig medvind och en ungdomspolitiker med fingertoppskänsla.

• Partsrådets verksamhetsberättelse klar

Läs om hur lokala parter på bland annat Folkhälsomyndigheten och Kungliga tekniska högskolan har tagit del av Partsrådets verksamhet och centrala parter reflekterar över samspelet med lokala.

• Nytt förmånligt medlemserbjudande från Danske Bank!

Försvarsförbundet och Danske Bank har startat ett långsiktigt samarbete. För dig som medlem betyder det att du får exklusiva förmåner och lånevillkor från och med 3 maj.

• Vi kräver trygghet vid arbetsskada

Råkar du ut för en arbetsskada är det inte självklart att du som statligt anställd får full ersättning trots att det finns ett kollektivavtal om arbetsskadeersättning (PSA). Det finns brister i avtalet och OFR/S,P,O, där Försvarsförbundet ingår, vill nu förbättra och utveckla personskadeavtalet (PSA).

• Folksam upphör med löneavdrag för medlemsförsäkringar

Många av er som tidigare betalat er medlemsförsäkring via löneavdrag har i dagarna istället fått faktura på dessa från Folksam, då Folksam från 1 april upphör med att dra avgiften för medlemsförsäkringar via löneavdrag. Vi ber om ursäkt för bristande information.

• Anmäl autogiro innan din arbetsgivare byter bank

Möjligheten att betala din medlemsavgift via löneavdrag har eller kommer att försvinna och ersättas med autogiro. Har du inte anmält autogiro innan din arbetsgivare byter bank kommer du istället få faktura av oss.