Här hittar du Försvarsförbundets nyheter och nyhetsarkiv.

• Gör din röst hörd - motionera till förbundsmötet

Snart är det dags för förbundsmöte. Detta är en möjlighet för dig att tala om vad du tycker förbundet ska arbeta med framöver. Missa inte chansen att motionera till förbundsmötet och göra din röst hörd!

• Årsmöteshandlingarna utskickade till föreningarna

Under förra veckan skickades årsmöteshandlingarna ut till förbundets samtliga föreningar.

• Förhandlingarna fortsätter gällande Försvarsmaktens nya kollektivavtal

Intensiva förhandlingar pågår fortfarande gällande Försvarsmaktens nya kollektivavtal. I slutet av förra året gick förhandlingarna in i en nystart efter att ÖB sade upp, för att sedan återta uppsägningen av Rörlighetsavtalet och ÖVA.

• Försvarsförbundet ansluter till 15:57-rörelsen

Försvarsförbundet har anslutit sig till 15:57-rörelsen. Rörelsen är en sammanslutning av politiska kvinnoförbund, fackliga organisationer och kvinnorörelsens organisationer. Tillsammans arbetar vi för att även kvinnor ska få lön hela dagen.

• Face Tomorrow Like a Swede

I TCO:s nya kampanj "Face Tomorrow Like a Swede" organiserar sig botar (AI:s) och startar världens första fackförbund för artificiell intelligens – för att kunna leva ”Like a Swede”.

• Försvarsförbundet vid Folk och Försvar

Årets Rikskonferens genomförs 8-10 januari på Sälens Högfjällshotell. En konferens som samlar runt 350 deltagare och 50-60 talare. Försvarsförbundet är på plats och ger här sina tankar om dagarna.

• Regeringens utredare föreslår återgång av FSV till Försvarsmakten

Regeringens särskilde utredare överlämnade igår den 14 december betänkandet Logistik för högre försvarsberedskap till regeringen. En utredning som föreslår att FSV (Förråd, service och verkstäder), som i dagsläget tillhör Försvarets Materielverk, går tillbaka till Försvarsmakten. Försvarsförbundet ska nu analysera förslaget.

• Är du skyddsombud?

Förbundet kommer arbeta extra mycket med arbetsmiljöfrågor kommande år och mycket av det arbetet kommer beröra dig som är skyddsombud i förbundet. Så för att du som är skyddsombud inte ska missa något - säkerställ att din roll är registrerad hos din förening.

• Vinnaren av förbundsveckan 2016 utsedd

Grattis till förening 55 (Försvarsmakten, Berga) som är årets vinnare av Förbundsveckan och därmed får 7 000 kronor till föreningen!

• TCO överväger anmäla Sverige till EU

TCO överväger att anmäla Sverige till EU-kommissionen. Detta då Riksdagens beslut om nya upphandlingsregler gör att Sverige riskerar bryta mot EU-rätten då de bestämmelser som skyddar de anställdas villkor tas bort.