Här hittar du Försvarsförbundets nyheter och nyhetsarkiv.

• Försvarsförbundet driver tvist vidare till AD

Förbundet har beslutat att ta en tvist förbundet drivit mot Försvarsmakten för medlems räkning vidare till Arbetsdomstolen, AD.

• TCO presenterar framtidens 99 mäktigaste

TCO presenterar idag framtidens 99 mäktigaste. Listan toppas av en handbollsspelare med civilkurage, en nyckelspelare i ett parti i kraftig medvind och en ungdomspolitiker med fingertoppskänsla.

• Partsrådets verksamhetsberättelse klar

Läs om hur lokala parter på bland annat Folkhälsomyndigheten och Kungliga tekniska högskolan har tagit del av Partsrådets verksamhet och centrala parter reflekterar över samspelet med lokala.

• Nytt förmånligt medlemserbjudande från Danske Bank!

Försvarsförbundet och Danske Bank har startat ett långsiktigt samarbete. För dig som medlem betyder det att du får exklusiva förmåner och lånevillkor från och med 3 maj.

• Vi kräver trygghet vid arbetsskada

Råkar du ut för en arbetsskada är det inte självklart att du som statligt anställd får full ersättning trots att det finns ett kollektivavtal om arbetsskadeersättning (PSA). Det finns brister i avtalet och OFR/S,P,O, där Försvarsförbundet ingår, vill nu förbättra och utveckla personskadeavtalet (PSA).

• Folksam upphör med löneavdrag för medlemsförsäkringar

Många av er som tidigare betalat er medlemsförsäkring via löneavdrag har i dagarna istället fått faktura på dessa från Folksam, då Folksam från 1 april upphör med att dra avgiften för medlemsförsäkringar via löneavdrag. Vi ber om ursäkt för bristande information.

• Anmäl autogiro innan din arbetsgivare byter bank

Möjligheten att betala din medlemsavgift via löneavdrag har eller kommer att försvinna och ersättas med autogiro. Har du inte anmält autogiro innan din arbetsgivare byter bank kommer du istället få faktura av oss.

• Detta är Försvarsmaktens nya kollektivavtal

Försvarsmakten och Försvarsförbundet har tillsammans med övriga arbetstagarorganisationer inom Försvarsmakten undertecknat Försvarsmaktens nya kollektivavtal. Ett avtal vi är nöjda med som har behållit värdet för de anställda.

• Försvarsmaktens nya kollektivavtal klart

Försvarsmakten och Försvarsförbundet har tillsammans med övriga arbetstagarorganisationer inom Försvarsmakten skrivit under Försvarsmaktens nya kollektivavtal. Vi är nöjda med avtalet och tycker att det har behållit värdet för de anställda. Avtalet börjar gälla 1 januari 2018.

• Arbetstagarorganisationerna inom Försvarsmakten söker Försvarsmaktens huvudskyddsombud

Snart går mandatperioden för nuvarande huvudskyddsombud och dennes ersättare ut och ATO söker därför lämpliga kandidater till uppdraget.