Hoppa till huvudinnehåll

Tjänstepensionens dag

Datum:

I dag firar vi tjänstepensionens dag! De flesta som arbetar i Sverige har någon form av tjänstepension utöver den allmänna pensionen - och den tenderar att bli allt viktigare för den framtida pensionen.

Ju högre lön du har, desto större del av den sammanlagda pensionen kommer att bestå av tjänstepension.

Förra året fick en pensionär i genomsnitt ut 11 000 kronor i månaden i allmän pension. Det motsvarar i genomsnitt 45 procent av den tidigare lönen.

De flesta som arbetar i Sverige har någon form av tjänstepension utöver den allmänna pensionen. Pengarna till tjänstepensionen betalas in av arbetsgivaren. Den dagen man går i pension får man betalt från olika håll, beroende på var man har arbetat och vilka pensionsval man har gjort.

OFR är en av aktörerna, här är en länk till OFR:s hemsida