Lobba för de saker som står våra medlemsgrupper nära

N u är den äntligen här – den sköna sommaren! Som jag har längtat. Jag tycks längta till den ljusa årstiden alltmer ju äldre jag blir. Det har varit en ganska jobbig tid efter jul och nyårshelgerna, både privat och arbetsmässigt, om ni tycker att det har varit svårt att nå mig, men nu börjar allt att reda upp sig igen.

Förbundsstyrelsen har nyss avslutat vår ordförandekonferens som blev både uppskattad och innehållsrik för alla inblandade. Vad den handlade om kan ni läsa om på andra sidor i tidningen.

Det som har tagit en ganska stor del av tiden för både Förbundsstyrelsen och mig själv har naturligtvis varit strukturfrågan i förbundet. Efter många års funderande och diskuterande hit och dit har förbundsstyrelsen äntligen fattat ett beslut. I ett brev från mig till alla
förtroendevalda kommer både beslut och förklaring.

Det är ju ett så kallat supervalår i år och jag hoppas att ni alla har varit och röstat i valet till EU-parlamentet. Förbundstyrelsen har beslutat att träffa alla partier i Försvarsutskottet inför valet för att utröna hur de olika partierna förhåller sig i de frågor som vi tar upp. Vi passar naturligtvis på att lobba för de saker som står våra medlemsgrupper nära. Vi hoppas naturligtvis på en bred och långsiktig försvarspolitik efter valet i höst. Vi är trötta på dessa ständiga omorganisationer. Våra medlemmar vill ha lugn och ro och jobba med sina arbetsuppgifter utan att gå och oroa sig för nedskärningar och stora omorganisationer.

Nu hoppas jag att ni alla får en skön sommarledighet med nära och kära för att komma tillbaka till arbetet utvilade och sugna på att ta tag i arbetsuppgifterna. Med de orden önskar jag er alla en riktigt skön sommar!

Håkan Sparr
Förbundsordförande
Försvarsförbundet

Håkan Sparr

Förbundsordförande. Kontakt för samtliga föreningar.

E-post:
hakan.sparr@forsvarsforbundet.se