... att arbetsgivarna aldrig tänker på att medarbetarna är människor

D et är väl själva f…n att arbetsgivarna aldrig tänker på att medarbetarna är människor av kött och blod och framför allt känslor.

Vadan denna öppning tänker ni säkert? Jo jag tänker på alla snabba och inte genomtänkta inriktningsbeslut och andra uttalanden. Marinmusiken bort (utreds), Flygverkstaden i Ronneby bort,(uppskjuts) samt nu det senaste HR funktionen i Boden bort (inget beslut fattats) Säga vad man vill men att oroa sina medarbetare det kan arbetsgivarna verkligen. Man kan nästan tro att det är en medveten strategi, men så kan det väl inte vara. Detta agerande stämmer dåligt med att åtminstone staten skall vara en god arbetsgivare. Nej, en bättring vill jag se vad gäller kommunikationen mellan ledning och medarbetare och ATO.

Jag är riktigt arg, ledsen och upprörd på våra parlamentariker, vad är det nu tänker ni förstås. Jo två ledamöter i Försvarsutskottet uttalar sig som Hasse Alfredsson i sin revy ”det var det jävligaste de hade ja' ingen aning om”. Det handlar naturligtvis om våra soldater i Afghanistan, inte nog med att de skall ut i världen för att försvara mänskliga rättigheter och hjälpa ett folk att införa demokratiska regler och rättigheter. Dessa soldater ska nu misstänkliggöras och utredas på grund av vissa ledamöter i Försvarsutskottet inte har begripit vad en insats i Afghanistan kan innebära. Jag får verkligen beklaga våra politikers inställning till vår insats utomlands. Det påminner en del om de Amerikanska Vietnamnsoldaternas återkomst där man fick skämmas för sin insats. Skämsvarning på de som sitter i regering och riksdag och inte vet vad deras beslut kan innebära.

Jaha nu har jag fått skriva av mig den värsta frustrationen.

Nu till något mycket trevligar nämligen den allmänna rösträtten. Jag vill nämligen uppmana er alla att gå och rösta nu till en början i EU valet i maj. Vad ni röstar på det avgör ni själva men jag ber er alla att verkligen utnyttja den rättighet som vi alla har att gå och rösta. Jag tänker påminna er inför valet i höst också bara så ni vet.

Jag hoppas att ni märkt att ljuset är på väg tillbaka och fort går det, ja jag tänker naturligtvis på vårt väderklimat. Det fackliga klimatet har väl inte ljusnat så där väldigt markant. Men som jag sagt tidigare och kan göra igen. Våra politiker bör se upp så att den Svenska modellen inte utarmas eller försvinner helt.

Det planeras för fullt inför vår ordförandekonferens och jag hoppas att få se samtliga ordföringar i våra föreningar till konferensen i maj.

Nu hoppas jag att våren blir så bra som möjligt för er och vi hörs igen till sommaren.

Håkan Sparr
Förbundsordförande
Försvarsförbundet

Håkan Sparr

Förbundsordförande. Kontakt för samtliga föreningar.

E-post:
hakan.sparr@forsvarsforbundet.se