Hoppa till huvudinnehåll
Bild på anställd hos Försvarets Materielverk

Om oss

F örsvarsförbundet är facket för anställda inom inom försvaret eller försvarsnära myndigheter - oavsett utbildning eller yrke.

Arbetar du inom Försvarsmakten, Försvarets Materielverk, Försvarets Radioanstalt, Fortifikationsverket, Försvarshögskolan eller Rekryteringsmyndigheten? Då är vi fackförbundet för dig!

Detta vill vi

Vi vill att våra medlemmar ska må bra på jobbet och ha bra balans mellan arbets- och privatliv.

Därför arbetar vi för att våra medlemmar ska få vara med och påverka i beslutsprocessen på deras arbetsplatser så tidigt som möjligt. Det tror vi är bästa sättet för att våra medlemmar ska få bra anställningvillkor, en bra arbetsmiljö och rätt kompetensutveckling. Allt för att kunna känna trygghet genom hela arbetslivet.

Det här är Försvarsförbundet

Försvarsförbundet är specialister på försvaret och försvarsnära myndigheter. Vi strävar efter att vara en organisation med korta beslutsvägar som lägger stor vikt vid att snabbt kunna gå från ord till handling.

Vi bildades 1919 och är partipolitiskt fristående. Idag består vi av cirka 4 000 medlemmar som är uppdelade på 23 föreningar runt om i landet

Vi är en medlemsstyrd organisation där vårt högst beslutande organ är kongressen som hålls var fjärde år.

Vi är ett TCO-förbund

Vi ingår i Tjänstemännens Centralorganisation, TCO, som är en partipolitiskt fristående centralorganisation för 14 olika fackförbund. Totalt samlar TCO 1,3 miljoner medlemmar. Tack vare sin storlek kan TCO driva viktiga stora frågor, vilket gör att vi i Försvarsförbundet kan vara med och påverka även i de större sammanhangen. 

Vi ingår i OFR

Vi ingår i förhandlingskartellen Offentlighetsanställdas riksförbund, OFR. Här representeras vi av OFR/S, som står för OFR Statstjänstemän.