Hoppa till huvudinnehåll

Varför Försvarsförbundet?

I ditt medlemskap i Försvarsförbundet får du stöd i arbetslivet, fina förmåner och utgör tillsammans med övriga medlemmar en stark röst på arbetsplatsen.

Vi ser till att du har det bra på jobbet

Vi finns nära dig och vet vad som händer där du jobbar. Som medlem ingår du i en förening där föreningens representanter har stor erfarenhet och kunskap om de frågor som är viktiga för dig. Vi bevakar dina intressen på jobbet, som lön, arbetsmiljö och anställningsvillkor.

Om våra föreningar

Vi har tecknat kollektivavtalen

Det är viktigt att du är med i det fackförbund som har tecknat kollektivavtalen på din arbetsplats. På våra medlemmars arbetsplatser är vi det TCO-förbund som har tecknat kollektivavtalen med arbetsgivaren. Vi kan därför ge dig rätt stöd och hjälp.
Andra fackförbund i TCO (som vi ingår i), exempelvis Unionen och Fackförbundet ST, har av den anledningen inte  samma möjlighet att hjälpa dig om du får problem på din arbetsplats. 

Det gör kollektivavtalen för dig

Om att byta fackförbund

Vi kan din arbetsplats

Med vår erfarenhet och kunskap om försvaret och försvarsnära myndigheter är vi helt övertygade om att vi bättre än något annat förbund kan ta vara på dina intressen och de frågor som är viktiga för dig och dina kollegor.

Du kan snabbt komma i kontakt med rätt person. Vi lägger stor vikt vid att vara en nära och effektiv organisation med snabba besluts- och informationsvägar. 

Här hittar du kontaktuppgifter till oss.

Behåll din inkomstförsäkring utan dubbla kostnader

Som statligt anställd behöver du ingen inkomstförsäkring eftersom du efter 12 månaders anställning omfattas av Omställningavtalet. Fram till dess kan du vara medlem hos oss utan kostnad.

Så behåller du inkomstförsäkringen utan dubbla konstnader

Vi skyddar dina personuppgifter

Försvarsförbundet säkerställer att dina personuppgifter är skyddade hos oss och att behandlingen av dessa sker i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. 

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.