Hoppa till huvudinnehåll

Varför Försvarsförbundet?

I ditt medlemskap i Försvarsförbundet får du stöd i arbetslivet, fina förmåner och utgör tillsammans med övriga medlemmar en stark röst på arbetsplatsen.

Därför ska du vara medlem hos oss

Vi ser till att du har det bra på jobbet

Vi finns nära dig och vet vad som händer där du jobbar. Som medlem ingår du i en förening där föreningens representanter har stor erfarenhet och kunskap om de frågor som är viktiga för dig. Vi bevakar dina intressen på jobbet, som lön, arbetsmiljö och anställningsvillkor. Läs mer om våra föreningar.

Vi har tecknat kollektivavtalen

På våra medlemmars arbetsplatser är vi det TCO-förbund som har tecknat kollektivavtalen och därmed kan ge dig rätt stöd och hjälp.

Det är viktigt att du är med i det fackförbund som har tecknat kollektivavtalen då andra fackförbund i TCO, som vi ingår i, (som till exempel Unionen och Fackförbundet ST) inte har samma möjlighet att hjälpa dig om du får problem på din arbetsplats. 

Vi kan din arbetsplats

Med vår erfarenhet och kunskap om försvaret och försvarsnära myndigheter är vi helt övertygade om att vi bättre än något annat förbund kan ta vara på dina intressen och de frågor som är viktiga för dig och dina kollegor.

Du kan snabbt komma i kontakt med rätt person. Vi lägger stor vikt vid att vara en nära och effektiv organisation med snabba besluts- och informationsvägar. Här hittar du kontaktuppgifter till oss.

Behåll din inkomstförsäkring

Som statligt anställd behöver du ingen inkomstförsäkring eftersom du efter 12 månaders anställning omfattas av Omställningavtalet. Fram till dess kan du vara medlem hos oss utan kostnadLäs mer om hur det fungerar.

Vi skyddar dina personuppgifter

Försvarsförbundet säkerställer att dina personuppgifter är skyddade hos oss och att behandlingen av dessa sker i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.